27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAdmitere la UMF Cluj: Doi candidați au intrat cu nota 10

Admitere la UMF Cluj: Doi candidați au intrat cu nota 10

Doi candidaţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca au obţinut nota 10 la examenul de admitere, la specializările Tehnică Dentară şi Nutriţie şi Dietetică, relatează Mediafax. Cea mai mică notă la buget a fost 6,12, iar la taxă, 5,13. 

Pentru cele 601 locuri bugetate şi 263 de locuri cu taxă au concurat 2.102 candidaţi, din cei 2.111 înscrişi.

Astfel, pe locurile la buget au fost declaraţi admişi la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, 290 de candidaţi care au susţinut examenul de admitere, prima notă fiind 9,73, iar cea mai mică – 7,36. La aceeaşi facultate au fost admişi, fără examen, nouă olimpici, cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

La specializarea Asistenţă Medicală Generală au intrat 39 de candidaţi, prima notă fiind 9,70, iar ultima 8,60.

La Radiologie şi Imagistică, au fost declaraţi admişi 14 candidaţi, primul intrând cu nota 9,78 iar ultimul cu 8,88.

La ultima specializare a Facultăţii de Medicină, cea de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, au intrat 29 de candidaţi, primul obţinând nota 9,70, iar ultimul nota 8,65.

La Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Medicină Dentară, primul candidat admis a avut nota 8,89, în timp ce ultimul a obţinut nota 6,12. Aici au fost declaraţi admişi 80 de candidaţi.

La specializarea Tehnică Dentară, prima notă de admitere a fost 10, iar ultima 8,98, fiind declaraţi admişi 30 de candidaţi

La Facultatea de Farmacie, specializarea Farmacie, au fost admişi 93 de candidaţi, prima notă fiind 9,85, iar ultima 7,96, în timp ce la cea de-a doua specializare a acestei facultăţi, cea de Nutriţie şi Dietetică, au intrat 20 de candidaţi, primul cu nota 10, iar ultimul cu nota 8,90.

În ceea ce priveşte locurile cu taxă, ultimele note de admitere au fost de 6,03 la specializarea Farmacie, 6,01 la specializarea Medicină Dentară, cea mai mică fiind 5,13, la Nutriţie şi Dietetică.

Candidaţii pot depune contestații până vineri, la ora 9.00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă