15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialADMITERE LICEU 2011: S-au afişat rezultatele pentru liceele din toată ţara

ADMITERE LICEU 2011: S-au afişat rezultatele pentru liceele din toată ţara

S-au publicat rezultatele admiterii la licee în 2011. Află la  ce liceu vor studia elevii.

La proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a au fost prezenţi 214.955 candidaţi. 187.442 elevi au primit note între 5 şi 10 (87,20%), iar 27.510 elevi note sub 5.

Dintre aceştia 32.960 elevi au obţinut note între 5 şi 5,99, 35.529 elevi – note între 6 şi 6,99, 41.544 elevi – note între 7 şi 7,99, 43.766 – note între 8 şi 8,99, 31.733 elevi – note între 9 şi 9,99. 1.870 elevi au primit nota 10 (cei mai mulţi în Bucureşti – 185).

155.844 din cei 214.692 elevi care au susţinut proba de matematică au obţinut note între 5 şi 10 (72,58%), iar 58.848 elevi au obţinut note sub 5. Pe tranşe de note, situaţia este următoarea: 51.618 elevi au obţinut note între 5 şi 5,99, 35.244 – note între 6 şi 6,99, 26.304 elevi – note între 7 şi 7,99, 20.874 elevi – note între 8 şi 8,99, respectiv 18.496 elevi – note între 9 şi 9,99. Numărul elevilor cu note de 10 a fost de 3.308 – cele mai multe în Bucureşti – 356.

Vezi repartizarea pe judeţe:

LICEE ALBA

LICEE ARAD

ARGEŞ

 LICEE BACĂU

 LICEE BISTRIŢA NĂSĂUD

LICEE BOTOŞANI

LICEE BRAŞOV

LICEE BRAILA

Licee Bucureşti

 BUZĂU

LICEE BIHOR

 LICEE CARAŞ SEvERIN

 LICEE CĂLĂRAŞI

LICEE CLUJ

 LICEE CONSTANŢA

 LICEE COVASNA

LICEE DAMBOVIŢA

 LICEE DOLJ

LICEE GALAŢI

 GIURGIU

 LICEE GORJ

 LICEE HARGHITA

 LICEE HUNEDOARA

 LICEE IALOMIŢA

 LICEE IAŞI

 LICEE ILFOV

 LICEE MARAMUREŞ

 LICEE MEHEDINŢI

 LICEE MUREŞ

 LICEE NEAMŢ

 LICEE OLT

 LICEE PRAHOVA

 LICEE SATU MARE

 LICEE SĂLAJ

 LICEE SIBIU

 LICEE SUCEAVA

 LICEE TELEORMAN

 LICEE TIMIŞ

LICEE TULCEA

 LICEE VASLUI

 LICEE VÂLCEA

LICEE VRANCEA

Metodologia de admitere

Elevii înscrişi în clasa a IX-a vor fi repartizaţi marţi în liceele pentru care au optat, după ce datele candidaţilor transmise din judeţe şi din Bucureşti sunt verificate de Centrul Naţional de Admitere, potrivit Mediafax.

Potrivit metodologiei de admitere în clasa a IX-a, Centrul Naţional de Admitere a verificat, duminică, 10 iulie, bazele de date transmise de comisiile de admitere judeţene şi de cea a municipiului Bucureşti.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora înscrise în fişa de opţiuni, va fi făcută astăzi, 12 iulie, potrivit metodologiei.

Centrele de admitere judeţene şi cel al municipiului Bucureşti tipăresc şi afişează, până miercuri, 13 iulie, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial precum şi în centrul special de înscriere pentru absolvenţii proveniţi din alte judeţe lista candidaţilor admişi în licee, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu unitatea la care au fost admişi. De asemenea, va fi afişată situaţia locurilor rămase libere la fiecare unitate de învăţământ liceal din judeţe şi din Bucureşti.

După încheierea primei etape a repartizării computerizate, centrul de admitere judeţean şi cel al Capitalei transmite fiecărei unitaţi de învăţământ liceal de stat lista tuturor candidaţilor admişi, pe filiere, profiluri, specializări, domenii ale pregătirii de bază. Aceste liste vor fi afişate la sediile liceelor până cel mai târziu în 15 iulie.

Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15 – 25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere până în 25 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană sau de cea a municipiului Bucureşti. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere pe locurile rămase libere după rezolvarea cazurilor speciale.

În perioada 26 – 28 iulie, comisia de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată, respectiv cazurile medicale, schimburile de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu sau corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi.

Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea îşi vor încheia situaţia în perioada 25-31 august şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de comisia de admitere în perioada 1-7 septembrie.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă