13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri: Cursurile la școlile din Capitală, suspendate, de vineri, ora 14.00, până...

Alegeri: Cursurile la școlile din Capitală, suspendate, de vineri, ora 14.00, până luni, ora 10.00

Școlile din Capitală în care vor fi organizate secții de vot își vor suspenda cursurile, între 31 octombrie, ora 14.00, și 3 noiembrie, ora 10.00, pentru turul I al alegerilor prezidențiale, informează Mediafax, citând Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB). Orele vor fi recuperate până la sfârșitul semestrului.

Acelaşi orar de suspendare a cursurilor va fi valabil, în eventualitatea unui tur II al alegerilor, în zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Cursurile vor fi suspendate, temporar, numai în unităţile de învăţământ în care vor fi organizate secţii de votare.

"În această perioadă am avut întâlniri cu toţi directorii unităţilor de învăţământ în care vor fi organizate secţii de votare. (…) Consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ va stabili programul exact al cursurilor în zilele de vineri 31 octombrie şi 14 noiembrie, dar şi pe cel al recuperărilor. Totodată, fiecare unitate de învăţământ va afişa la loc vizibil, joi, cu trei zile înaintea scrutinului, programul cursurilor, astfel încât elevii şi părinţii la fie informaţi din timp cu privire la suspendarea orelor şi reluarea activităţii de învăţământ, a adăugat Banu.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a mai spus că vineri, 31 octombrie, după ultima oră de curs, toate camerele de monitorizare video din interiorul şcolilor şi din exteriorul acestora vor fi oprite.

Turul I al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 2 noiembrie, iar al doilea, la 16 noiembrie, dacă niciun candidat nu obţine peste 50% din voturi în primul.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă