10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBac 2014: 1.530 de absolvenți de liceu din Covasna vor susține examenul

Bac 2014: 1.530 de absolvenți de liceu din Covasna vor susține examenul

Peste 1.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în judeţul Covasna, transmite Mediafax. Dintre aceștia, 250 sunt din promoții anterioare.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, inspectorul Farkas Csaba, a declarat, miercuri, că pentru susţinerea examenului de bacalaureat s-au înscris în total 1.530 de candidaţi.

Farkas a subliniat că, dintre cei înscrişi, 1.282 sunt din promoţia din acest an, iar 248 din promoţiile anterioare.

În judeţul Covasna, au fost stabilite cinci centre de examen și unul de evaluare.

Farkas Csaba a mai menţionat că procesul de recrutare a membrilor comisiilor de examinare a Bacalaureatului, precum şi a supraveghetorilor se desfăşoară cu dificultate întrucât cadrele didactice nu vor să se înscrie pe motiv că primesc bani foarte puțini, la care se adaugă presiunile la care sunt supuse.

"Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, cadrele didactice nu vor să vină. Primesc bani puțini și sunt supuși unei presiuni enorme”, a spus Farkas.

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Covasna, în sesiunea de anul trecut, a fost de 43,56 la sută, la examene înscriindu-se atunci 1.686 de absolvenţi, din care s-au prezentat 1.522, trei au fost eliminaţi, iar 856 au fost declaraţi respinşi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă