8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBacalaureat: Promovabilitatea, în creștere cu 1%, în Cluj

Bacalaureat: Promovabilitatea, în creștere cu 1%, în Cluj

26% dintre absolvenții de liceu din Cluj au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, în creștere cu un procent față de 2013, informează Mediafax.

Consultați aici rezultatele la examen, înainte de contestații.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, rezultatele vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examen, după care se pot depune contestaţii, între orele 12.00 – 16.00.

În judeţ, promovabilitatea la sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat este 26,01 la sută, mai mare decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, când 25,16 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul.

La nivelul judeţului Cluj, un număr de 1.435 de candidaţi au susţinut bacalaureatul, în şase centre de examen.

Reprezentanţii ISJ Cluj susţin că lucrările vor fi reevaluate în perioada 2 – 3 septembrie, iar în 4 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

În sesiunea de vară, promovabilitatea la Cluj a fost, după contestaţii, de 75,55 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 – 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Cele mai citite

Hotelul Ambasador devine The Julius Bucharest. Va avea un nou proprietar

Hotelul Ambasador din București, un monument arhitectonic deosebit cu influențe interbelice și de stil Art Déco, a fost achiziționat recent de către compania austriacă...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă