22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialBacalaureat: Promovabilitatea în Covasna a SCĂZUT cu 8%

Bacalaureat: Promovabilitatea în Covasna a SCĂZUT cu 8%

Sub 18% dintre candidații din județul Covasna care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă au promovat, în scădere cu opt procente față de 2013, informează Mediafax.

Consultați aici notele înainte de contestații.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, procentul de promovare la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, este de 17,61, înaintea soluţionării contestaţiilor. Astfel, la examene s-au înscris în total 599 absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 105 nu s-au prezentat, iar un elev a fost eliminat pe parcursul examenelor.

Potrivit ISJ Covasna, dintre elevii care s-au prezentat la examene numai 87 au promovat în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, ceilalţi 406 candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

Comparativ cu anul 2013, când procentul de promovare a fost, pentru aceeaşi sesiune de toamnă, de 25,45, în acest an se constată o scădere cu 7,79 puncte procentuale.

La sesiunea din vară a bacalaureatului procentul de promovare a fost de 57,25 în judeţul Covasna, după afişarea rezultatelor la contestaţii.

Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă