15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Ce subiecte au fost la proba scrisă la Limba Română

BACALAUREAT 2015. Ce subiecte au fost la proba scrisă la Limba Română

BACALAUREAT 2015. Elevii care au susținut astăzi proba scrisă la limba română au avut poezia ”Preludiu de toamnă” de Radu Stanca, de redactat un text argumentativ privind utilitatea cunoașterii biografiei unei persoane, dar și de comentat relația dintre două persoanje dintr-o nuvelă. 

Astfel, în prima parte a subiectului liceeni au avut de rezolvat nouă cerințe pe baza poeziei scrise de Radu Stanca. Al doilea subiect a constat în redactarea unui eseu argumentativ despre cât de important este să cunoști biografia unei personalități culturale/științifice. 

În final, la subiectul al III-lea, liceeni au avut de analizat relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată de ei. 

BACALAUREAT 2015. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au fost testați, luni, la proba scrisă de Limba și Literatura Română. 

Marți, este programată proba scrisă de limbă și literatură maternă — proba E b).

Citește și: Bacalaureat, sesiunea a doua. De mâine, săptămâna dedicată probelor scrise

Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului — proba E c), miercuri, și cu proba la alegere a profilului și specializării — proba E d), vineri.

BACALAUREAT 2015. Candidații vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12. 00, și vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00. Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 1 și 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.

La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a MECS.

 

 

 

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă