22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere CHIMIE

BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere CHIMIE

BACALAUREAT 2015. Elevii claselor a XII-a susţin, vineri, proba scrisă la alegere a profilului, la Anatomie-Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, la profilul real, sau la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Sociologie, la profilul uman. Ministerul Educaţiei a publicat două modele de subiecte pentru Chimia organică şi cea anorganică.  

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea modelele de subiecte şi baremele la disciplina Chimie.  

Citeşte şi: REPORTAJ FOTO. „Doamne ajută! Să pice pe subiect!”. Cum se dă BAC-ul pe trotuarul din faţa liceului

Modele de subiecte BAC 2015 la Chimie. Subiectul la chimie este alcătuit din trei părţi a câte 30 de puncte, cu mai multe cerinţe.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere ANATOMIE – BIOLOGIE

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere FIZICĂ

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere INFORMATICĂ

La unul dintre modelele de subiecte la chimie organică, la prima parte, elevii trebuie să completeze cinci propoziţii cu unul din cei doi termeni daţi în paranteză, să noteze varianta de răspuns corectă pentru cinci întrebări grilă, dar şi să asocieze procese chimice dintr-o coloană cu utilizări ale acestora, dintr-o altă coloană.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Analiză: Cât de dificile au fost subiectele la Limba Română

Modele de subiecte BAC 2015 la Chimie. La cel de-al doilea subiect, adolescenţii primesc doi compuşi izomeri şi formulele lor de structură, pe baza cărora  trebuie să răspundă la cinci cerinţe.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Corectarea subiectelor în alte judeţe, o „măsură vedetă”. Elevii, trataţi ca nişte „infractori”

De asemenea, elevii au de rezolvat cinci exerciţii, la care trebuie să determine formula moleculară a esterului şi să scrie formula lui de structură, să scrie două ecuaţii de reacţii chimice, să noteze o proprietate fizică a metanolului şi să determine numărul atomilor de carbon din formula de structură a unui detergent. 

 

 

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă