15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere FIZICĂ

BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere FIZICĂ

BACALAUREAT 2015. Elevii claselor a XII-a susţin, vineri, proba scrisă la alegere a profilului, la Anatomie-Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, la profilul real, sau la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Sociologie, la profilul uman. Ministerul Educaţiei a publicat două modele de subiecte pentru disciplina Fizică.   

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea modelele de subiecte şi baremele la disciplina Fizică.

Citeşte şi: REPORTAJ FOTO. „Doamne ajută! Să pice pe subiect!”. Cum se dă BAC-ul pe trotuarul din faţa liceului

Modele de subiecte BAC 2015. La Fizică, elevii trebuie să răspundă la subiectele din două dintre cele patru arii tematice prevăzute de programă: mecanică, elemente de termodinamică, producerea şi utilizarea curentului continuu şi optică.

Fiecare subiect este format din trei părţi, a câte 15 puncte, cu mai multe cerinţe.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Analiză: Cât de dificile au fost subiectele la Limba Română

La unul dintre modelele de subiecte pentru aria tematică „producerea şi utilizarea curentului continuu”, la primul subiect, elevii trebuie să noteze varianta corectă de răspuns la cinci cerinţe grilă.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere ANATOMIE – BIOLOGIE

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere CHIMIE

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere INFORMATICĂ

Modele de subiecte BAC 2015. La cel de-al doilea subiect, liceenii primesc schema unui circuit electric pentru care trebuie să determine tensiunea electrică la bornele unui rezistor, intensitatea curentului care trece printr-un alt rezistor, rezistenţa electrică a acestuia, dar şi tensiunea electrică dintre două puncte din circuit.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Corectarea subiectelor în alte judeţe, o „măsură vedetă”. Elevii, trataţi ca nişte „infractori”

La ultimul subiect, adolescenţii au de rezolvat o problemă cu patru subpuncte, la care li se cere să determine energia electrică consumată de un consumator în 15 minute de funcţionare, puterea electrică disipată pe circuitul interior al unei baterii, tensiunea electromotoare a unei baterii şi randamentul circuitului electric. 

 

 

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă