27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere INFORMATICĂ

BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere INFORMATICĂ

BACALAUREAT 2015. Elevii claselor a XII-a susţin, vineri, proba scrisă la alegere a profilului, la Anatomie-Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, la profilul real, sau la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Sociologie, la profilul uman. Ministerul Educaţiei a publicat două modele de subiecte pentru disciplina Informatică, atât pentru limbajul de programare C/C++, cât şi pentru Pascal.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea modelele de subiecte şi baremele la disciplina Informatică.

Citeşte şi: REPORTAJ FOTO. „Doamne ajută! Să pice pe subiect!”. Cum se dă BAC-ul pe trotuarul din faţa liceului

Modele de subiecte BAC 2015 la Informatică. La Informatică, elevii au de rezolvat trei subiecte, a câte 30 de puncte, care includ mai multe cerinţe.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere ANATOMIE – BIOLOGIE

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere CHIMIE

​Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba la alegere FIZICĂ

Într-unul dintre modelele de subiecte pentru limbajul de programare C/C++, la prima parte, liceenii au de determinat valoarea unei expresii şi de răspuns la patru cerinţe formulate pe baza unui algoritm dat.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Analiză: Cât de dificile au fost subiectele la Limba Română

La a doua parte, adolescenţii trebuie să noteze răspunsul corect la două cerinţe grilă referitoare la noduri şi şiruri.

Modele de subiecte BAC 2015 la Informatică. De asemenea, elevii trebuie să scrie răspunsurile la trei exerciţii, care cer listele de adiacenţă prin care poate fi reprezentat un graf orientat dat, muchiile care pot forma un graf parţial al unui graf neorientat, care să fie arbore, dar şi să scrie un program C/C++.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Corectarea subiectelor în alte judeţe, o „măsură vedetă”. Elevii, trataţi ca nişte „infractori”

La ultimul subiect, elevii primesc patru exerciţii, la care li se cere, printer altele, să definească complet un subprogram, să descrie în limbaj natural algoritmul utilizat şi să îi justifice eficienţa, dar şi să scrie programul C/C++ corespunzător algoritmului descris. 

 

 

 

Cele mai citite

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă