15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Cum arată subiectele la...

BACALAUREAT 2016. Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Cum arată subiectele la Limba Română

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română.

Modele de subiecte la proba de Limba și literatura română sunt compuse din trei subiecte și vor avea un grad de dificultate mediu. Consultați aici modelele de subiecte.

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba și literatura maternă. Consultați aici modelele de subiecte.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie. Consultați aici modelele de subiecte.

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Rezultate vor fi afișate pe 18 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

 

 

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă