15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBacalaureat 2016. Olimpicii și sportivii susțin, joi, examenul la Limba și literatura...

Bacalaureat 2016. Olimpicii și sportivii susțin, joi, examenul la Limba și literatura maternă

BACALAUREAT 2016. Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat au început sesiunea specială a examenului de bacalaureat. Astfel, joi, ei susțin examenul scris la Limba şi literatura maternă. 

Luni, elevii au susținut proba la Limba și literatura română, marți au susținut proba obligatorie a profilului, iar miercuri au susținut examenul scris la proba la alegere a profilului

Săptămâna trecută, sportivii și olimpicii au susținut probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, competențelor digitale și competențelor competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Consultați și subiectele de la simularea examenului de Bacalaureat: 

SIMULARE BACALAUREAT 2016. SUBIECTELE la Limba Română, la profilul uman și real

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Vezi SUBIECTELE și BAREMELE la toate disciplinele pentru proba la alegere (profil uman și real)

Primele rezultate vor fi afișate în data de 26 mai (până la ora 18,00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18,00 – 20,00. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. 

Un număr de 13 elevi din Harghita susţin în aceste zile Bacalaureatul special care se desfăşoară la Braşov, cererile lor fiind aprobate de Ministerul Educaţiei. 

La Braşov, Colegiul „Nicoale Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 – 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului, transmite MEN, într-un comunicat de presă.

Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă