14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Subiectele și baremul la BIOLOGIE și ANATOMIE

BACALAUREAT 2016. Subiectele și baremul la BIOLOGIE și ANATOMIE

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE BIOLOGIE ANATOMIE. Elevii de la profilul real, care au susținut ultima probă la BIOLOGIE, au avut de răspuns la mai multe întrebări de tip grilă legate de regnul Fungi, scleroza în plăci şi paralizie, celulele cu conuri, respiraţia aerobă, rinichii la mamifere. Ei au avut de completat o afirmație ”La om, …. sunt gonadele feminine, iar …. sunt gonadele masculine”. 

La cel de-al doilea subiect, liceenii au avut de caracterizat boli ale sistemului circulator şi de calculat masa apei din plasma sângelui unui copil.

La cel de-al treilea subiect, elevii au avut de scris despre diviziunea celulară (să enumere trei faze ale meiozei, să răspundă la o întrebare despre celula eucariotă) și să scrie despre sistemul digestiv la animale, precum și un mini-eseu despre ficat. 

Consultați subiectele si baremul la BIOLOGIE și ANATOMIE, atașate articolului. 

 

 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...
00:00:28

Tragedie în Londra: Un Băiat de 14 Ani a fost ucis într-un atac cu sabie

Un băiat de 14 ani a decedat marți după ce un bărbat înarmat cu o sabie l-a înjunghiat pe tânăr, pe doi polițiști și...
Ultima oră
Pe aceeași temă