18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBacău: Elev de clasa a XI-a, în comă alcoolică. A băut țuică...

Bacău: Elev de clasa a XI-a, în comă alcoolică. A băut țuică la școală

Un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din municipiul Bacău a fost transportat, miercuri, în comă alcoolică la spital, după ce a băut ţuică în timpul orelor de curs, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, după prima oră de curs, elevul, în vârstă de 17 ani, a plecat de la liceu împreună cu un prieten, pentru a bea țuică. După două ore, elevul s-a întors la şcoală, însă i s-a făcut rău și a căzut în curtea unității de învățământ.

Elevii aflaţi în curtea liceului s-au adunat în jurul colegului lor, iar unul dintre aceştia a sunat la 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj medical.

O ambulanţă SMURD s-a deplasat la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” și l-a preluat pe elev, transportându-l în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

”Adolescentul se afla de ceva timp sub stricta supraveghere a consilierului şcolar şi a dirigintelui, tocmai din cauza problemelor pe care le avea cu consumul de băuturi alcoolice. Aceştia erau încrezători şi sperau că-l pot ţine sub control, însă, din câte se observă, nu au reuşit. Acum, principala grijă a noastră este starea de sănătate a acestui elev. Ulterior, vom face o recomandare pentru a primi ajutor specializat. Practic, ne depăşeşte o astfel de problemă”, a declarat, miercuri, inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Şotcan.

Elevul este din localitatea băcăuană Secuieni, dar locuiește cu gazdă la o mătuşă, în municipiul Bacău, întrucât mama sa este plecată la muncă în străinătate. Mătușa acestuia a fost înştiinţată despre incident de conducerea liceului.

Cele mai citite

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă