11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Nu am fi avut învățământ de performanță fără noua Lege a...

Băsescu: Nu am fi avut învățământ de performanță fără noua Lege a Educației

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Iași, cu membri din conducerea Universității private "Petre Andrei", cu care a discutat despre sistemul de învățământ superior și despre Legea educației.

În cadrul întrevederii cu conducerea universității private din Iași, șeful statului a spus că sprijină Legea educației în forma în care aceasta este acum.

"Există aici una dintre puținele universități de la care aflu că Legea educației este una bună. Dacă aș merge la «Spiru Haret», probabil că m-ar lua cu pietre. S-a creat o competiție egală între universitățile de stat și cele private. Această lege este considerată, la nivel european, drept cea mai modernă. Nu am fi avut învățământ de performanță fără ea", a declarat președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a vorbit și despre un profesor pe care l-a avut în timpul facultății și care l-a influențat în activitatea sa de președinte.

"A existat profesorul Oargă, un ardelean, cu care făceam psihologie. De câte ori intram în laboratorul său găseam harta României Mari și ne spunea că noi trebuie să știm ce semnificație are această hartă și că trebuie să o purtăm alături de tricolor în suflet", a precizat președintele.

Rectorul instituției de învățământ superior privat, Doru Tompea, a precizat că la întâlnire, la care au participat și studenți ai universității, nu s-a atins niciun subiect politic.

Întâlnirea a durat aproximativ 30 de minute, după care președintele s-a retras într-un birou al universității până aproape de ora 18.00, când a plecat spre aeroport pentru a lua avionul spre București. Șeful statului a refuzat să dea declarații jurnaliștilor prezenți, iar întrebat despre faptul că a fost huiduit, la plecarea de la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară la Iași, de mai mulți pensionari, acesta a spus că "este dreptul constituțional al oamenilor să protesteze".

Președintele a primit din partea universității un tablou cu o corabie în furtună, realizat de pictorul ieșean Dan Cumpătă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă