12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. București: Studenții, nemulțumiți că nu s-a înființat o secție de votare...

UPDATE. București: Studenții, nemulțumiți că nu s-a înființat o secție de votare și în Grozăvești. SEJ: Studenții, împiedicați să-ți exercite dreptul la vot

UPDATE 5 noiembrie, 13.05: Societatea Europeană pentru Justiție (SEJ) a criticat, miercuri, într-un comunicat remis redacției, problemele cu care s-au confruntat studenții care au mers să voteze.

Astfel, SEJ a condamnat indolența Universității din București în ceea ce privește amplasarea unei secții de votare în incinta campusului Grozăvești. Totodată, Societatea Europeană pentru Justiție a amintit și de alte nereguli în organizarea votului: lipsa formularelor tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere necesare votului pe liste suplimentare la secțiile din apropierea campusului și actele de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant şi nu au fost eliberate.

Studenții din București sunt nemulțumiți că nu a fost amplasată o secție de votare și în Grozăvești, unde locuiesc peste 2.000 de tineri, conform unui comunicat al Societății Studenților Universității București (SSUB).

Studenții îi acuză pe administratorii din Complexul Grozăvești-Regie că au reținut actele de identitate ale celor care au solicitat viză de flotant și nu le-au eliberat până în ziua alegerilor. Motivul ar fi fost procedura greoaie, din cauza numărului mare de solicitări.

Citește și: Dragnea susține că s-au cumpărat voturi în campusuri studențești

Studenții sunt nemulțumiți și că nu au putut vota la multe din secțiile din jurul campusurilor universitare, pentru că nu au fost suficiente formulare tipizate pentru declarații pe propria răspundere.

”SSUB dă vina pe nepăsarea Universității din București în ceea ce privește haosul creat din cauza lipsei secțiilor de votare în incinta campusului Grozăvești”, se arată în comunicatul studenților.

Citește și: PSD: ACL intoxică opinia publică cu privire la buletinele studenților din Regie

La secția 1205 din Regie, peste 100 de studenți nu au mai apucat să voteze, duminică, din cauza cozii, la care așteptau de cel puțin două ore.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă