21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCalendar Evaluare Națională 2015. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la...

Calendar Evaluare Națională 2015. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la Limba românâ în 22 iunie

Elevii clasei a VIII-a vor începe examenele din cadrul Evaluării Naționale 2015 începând cu 22 iunie, cu proba la Limba română, conform unui ordin al Ministerului Educației Naționale.

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015. Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar afișarea rezultatelor se va face pe 26 iunie. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Afișarea rezultatelor finale după contestații se va face pe 30 iunie.

Citește și: BACALAUREAT 2015. Calendarul și schimbările aduse de MEN examenului

Admiterea la liceu se va face pe baza mediei ponderate între media generală la evaluarea națională, care va avea o pondere de 75% și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25%.

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

În 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listelor cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie iar cea de-a treia, în zilele de 3 și 4 septembrie.

Între 9 și 11 iulie se va face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie, repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

Cele mai citite

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă