16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCând încep înscrierile pentru admiterea la facultățile din București

Când încep înscrierile pentru admiterea la facultățile din București

Înscrierile pentru admiterea la universitățile bucureștene încep lunea viitoare. Astfel, în intervalul 13 – 20 iulie viitorii studenți se pot înscrie la facultățile Universității din București, urmând ca examenele de admitere să aibă loc în perioada 21 – 26 iulie, informează Agerpres.

Pentru studii de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 10.400 de locuri la toate cele 19 facultăţi ale sale, dintre care 4.400 de locuri la buget şi 6.000 cu taxă. 

Modalitatea de admitere la Universitatea din Bucureşti variază în funcţie de facultate, specializare, forma de învăţământ şi se organizează în 4 forme distincte: admiterea pe bază de examen, admiterea pe baza mediei de la bacalaureat şi eseu motivaţional, admiterea pe baza unei formule mixte, admiterea pe baza mediei de la bacalaureat. 

Pentru admiterea din anul 2016 la studii universitare de masterat, Universitatea din Bucureşti oferă 7.400 de locuri la toate cele 19 facultăţi ale sale, dintre care 3.400 de locuri la buget şi 4.000 cu taxă. 

Universitatea Politehnica din Bucureşti 

Universitatea Politehnica din Bucureşti va scoate la concurs 5.000 locuri subvenţionate şi 1.200 cu taxă.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se va desfăşura în perioada 18-23 iulie, zilnic, între orele 9.00-16.00, iar concursul pentru admiterea în anul universitar 2016-2017 are loc în zilele de 25 şi 26 iulie. Ora de începere a fiecărei probe scrise de concurs este 10,00 şi va avea o durată de 2 ore. 

Testul de competenţă lingvistică pentru candidaţi ai Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine (pentru cei care nu posedă un certificat de competenţă lingvistică) se susţine în ziua de 22 iulie. 

Concursul de admitere în învăţământul universitar de masterat se organizează într-o singură sesiune, în septembrie. 

Pentru absolvenţii cu diploma de inginer, facultăţile organizează înscrierea la masterat timp de 10 zile după terminarea susţinerii examenului de Licenţă: 11-22 iulie, între orele 9.00 și 15.00. 

Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice va scoate la concurs în acest an 5.881 locuri la buget şi cu taxă, la care se vor adăuga 700 de locuri la învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă. 

Înscrieri se vor putea face între 18 şi 21 iulie (9,00-16,00), 22 iulie (9,00-12,00). Pe 22 iulie vor fi afişate rezultatelor obţinute la eseul motivaţional, iar pe 25 iulie se va susţine testul de competenţă lingvistică pentru candidaţii înscrişi la programele cu predare în limbi străine şi la programul de studii Limbi moderne aplicate. 

Afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă şi cu cei aflaţi în aşteptare se va face pe 26 iulie. 

Depunerea diplomelor de bacalaureat sau a adeverinţelor care atestă promovarea examenului de bacalaureat din 2016 în original şi/sau plata a jumătate din taxa anuală de şcolarizare se va face între 27-29 iulie, iar afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi – pe 1 august. 

 Şcola Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)

Înscrierile pentru admiterea la facultăţile Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) se vor face din 15 iulie până pe 23 iulie. 

SNSPA va scoate la concurs 225 de locuri finanţate de la buget la Facultatea de Administraţie Publică, la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – 200 de locuri, la Facultatea de Management – 75 de locuri iar la Facultatea de Ştiinţe Politice – 250 locuri.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă