14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCând vor avea loc evaluările la finalul claselor a a II-a, a...

Când vor avea loc evaluările la finalul claselor a a II-a, a IV-a şi a VI-a

Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în perioada 18 mai – 3 iunie, în anul şcolar 2014 – 2015, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

Ordinul ministrului educației naţionale nr. 5123 din 15 decembrie prevede aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2014 – 2015 şi pentru aprobarea Calendarului de administrare a acestora, scrie Mediafax.

Potrivit calendarului, evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a are loc în intervalul 18 – 20 mai.
Astfel, pe 18 mai 2015 este programată proba scrisă la Limba română, pe 19 mai – proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai – Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă.

La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba română, 27 mai – Matematică, 28 mai – Limba maternă, mai arată sursa citată.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu prooba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă