13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCe au obținut elevii din Constanța după reclamarea lui Mazăre la DNA

Ce au obținut elevii din Constanța după reclamarea lui Mazăre la DNA

Toți elevii din municipiul Constanța vor beneficia de o reducere de 50 la sută la abonamentul pentru transportul în comun, după ce o asociație a depus, la începutul lunii, o plângere penală la DNA împotriva primarului Radu Mazăre pentru abuz în serviciu, informează Mediafax.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, vineri, la ședința Consiliului Local, că săptămâna trecută a propus două variante reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor pentru subvenționarea abonamentelor la transport în comun pentru elevii constănțeni.

Astfel, prima variantă era ca toți elevii, indiferent de venitul părinților, să beneficieze de o reducere de 50 la sută la abonamentele la transportul în comun, iar cea de-a doua variantă prevedea ca de subvenție să beneficieze doar elevii ai căror părinți au venituri de până la 1.800 de lei pe membru de familie, în timp ce copiii ai căror părinți câștigă salariul minim pe economie să aibă gratuitate la transportul în comun.

Mazăre a precizat că elevii au optat pentru prima variantă, iar acest proiect a fost adoptat în ședința CL de vineri.

De asemenea, consilierii au decis ca elevii orfani să beneficieze de gratuitate la transportul în comun. Și persoanele cu handicap ușor și mediu vor circula gratuit.

Asociația Elevilor din Constanța, care la începutul lunii februarie a depus o plângere penală pe numele lui Radu Mazăre pentru abuz în serviciu pentru că a nu a acordat subvenția la transportul în comun pentru toți elevii în ultimii ani, arară, într-un comunicat de presă, că demersurile inițiate de membrii asociației au dat roade.

“Demersurile inițiate de membrii Asociației Elevilor din Constanța de acum doi ani și-au produs astăzi (n.r. – vineri) efectele. Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre prin care toți elevii care învață în municipiul Constanța beneficiază de 50 la sută reducere la transportul local în comun. De asemenea, elevii orfani vor beneficia de gratuitate, conform legii”, se arată în comunicatul Asociației Elevilor.

Asociația Elevilor Constanța a depus, în 4 februarie, la DNA o plângere penală împotriva lui Radu Mazăre pentru abuz în serviciu. Asociaţia reclama că Primăria Constanța refuză să acorde reducere de 50 la sută la transportul local în comun pentru toți elevii, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale, și că astfel a fost adus un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro.

Alexandru Manda, vicepreşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, declara atunci că le-a solicitat procurorilor anticorupţie și luarea unor măsuri preventive împotriva lui Radu Mazăre, pe motiv că elevii s-au simţit ameninţaţi după declaraţiile pe care primarul le-a făcut cu o zi înainte la adresa lor, dar reprezentanţii DNA le-au transmis să se adreseze Poliţiei cu această solicitare.

Primarul Radu Mazăre declara, referitor la demersul elevilor, că aceștia "ar trebui să deschidă ochii", pentru că este păcat să-i vrea răul.

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Joia Mare. Preasfinția Sa Claudiu a spălat picioarele a 12 tineri în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În Joia Mare, 2 mai 2024, în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfântului Vasile cel...

Vama Veche: Marș de solidaritate în memoria celor doi studenți uciși de Vlad Pascu

Zeci de tineri participă joi după-amiază la un marş de solidaritate în memoria celor doi studenţi ucişi de Vlad Pascu în accidentul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă