14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCercetătorii români participă la un concurs internațional de inventică

Cercetătorii români participă la un concurs internațional de inventică

România va participa cu 25 de invenții la concursul internațional de inventică ”EUREKA”, informează un comunicat al Ministerului Educației. Concursul începe joi și se încheie sâmbătă, cu festivitatea de premiere.

Consultați lista cercetătorilor români participanți și a invențiilor propuse de România în cadrul Salonului INNOVA, atașată articolului.

România va acorda o atenție deosebită întâlnirilor dintre potenţialii parteneri de afaceri în carul secţiunilor Innovation Avenue – Start-ups Avenue – Social Avenue (Aleea Inovării – Aleea Start-up-urilor şi Aleea Socială), precizează comunicatul Ministerului Educației. Este menţinut, de asemenea, conceptul Social Avenue, introdus în anul 2013, secţiune dedicată lansării unor invenţii care răspund nevoilor sociale ale cetăţenilor prin soluţii concrete la problemele de zi cu zi.

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de „nou” din mediul de afaceri.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă