9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCluj. Cum poți studia gratuit la un masterat de 60.000 de euro

Cluj. Cum poți studia gratuit la un masterat de 60.000 de euro

Masteratul va fi organizat de Facultatea de Drept și va fi susținut de profesori din România, dar și din Marea Britanie, Polonia sau Olanda.

Absolvenții studiilor de Drept au ocazia să urmeze gratuit cursurile unui masterat care ar costa în Occident până la 60.000 de euro. Masteratul este organizat de Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și este finanțat de Uniunea Europeană.

Practic, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 1,66 milioane de lei, pentru a finanța un nou program masteral, care cuprinde cinci specializări. Una dintre acestea este primul masterat în limba engleză din domeniul dreptului internațional din România, intitulat International and Comparative Business Law.

”Cel mai ieftin astfel de masterat este cel de la Universitatea din Graz, Austria, care costă 8.000 de euro. Însă la universitățile americane el poate costa între 40.000 și 60.000 de euro”, a spus profesorul Radu Cătană, citat de ClujToday.ro. Însă studenții români pot urma gratuit acest masterat, cu durata de un an. Mai mult, ei pot obține și burse de cercetare, finanțate prin intermediul proiectului european. Bursele au o valoare cuprinsă între 600 și 800 de lei pe lună, iar perioada pentru care sunt acordate este cuprinsă între trei și șase luni.

Implicare din partea companiilor

Radu Cătană afirmă că acest program masteral poate supraviețui doar cu ajutorul implicării marilor firme de avocatură și a companiilor multinaționale. Este vorba de entități dispuse să plătească pentru pregătirea avocaților și a consilierilor lor juridici. Radu Cătană mai afirmă că acest masterat este necesar din perspectiva faptului că mulți dintre avocații clujeni au deja clienți internaționali, iar redactarea de documente în limbi de circulație internațională a devenit deja o obișnuiță pentru ei. Masteratul va fi predat în limba engleză. Cursurile vor fi susținute de profesorii clujeni, dar și de cadre didactice de la universități partenere din țări precum Marea Britanie, Olanda sau Polonia.

Paleta celor cinci noi masterate mai include specializări, în limba română, în Instituții de Drept Privat, Dreptul Privat al Uniunii Europene, Dreptul European și Dreptul Național al Afacerilor, precum și în Științe Penale și Criminalistică. În total, proiectul vizează atragerea a 215 studenți la aceste masterate, precum și implicarea a 20 de practicieni în domeniul dreptului, dar și a 15 cadre didactice ale Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă