6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCompetiție de prestigiu pentru tinerii cercetători din domeniul științelor

Competiție de prestigiu pentru tinerii cercetători din domeniul științelor

Premiul „Rada Mihalcea“ este acordat de Primăria Cluj-Napoca, împreună cu cercetătoarea clujeancă premiată de Barack Obama.

Cei mai buni cercetători din domeniul ştiinţei şi ingineriei pot concura, până pe 10 mai, pentru premiul „Rada Mihalcea“. Concursul se află deja la a doua ediţie şi se adresează tinerilor cercetători care, prin munca lor, au demonstrat excelenţă şi au adus contribuţii extraordinare în domeniul lor de specialitate şi, implicit, societăţii. Competiţia este organizată de Primăria Cluj-Napoca, împreună cu profesorul Rada Flavia Mihalcea, cercetător clujean premiat de Barack Obama şi care în 2010 a fost inclus în top 100 cei mai buni cercetători ai Statelor Unite ale Americii.

Câştigătorii concursului vor fi anuntaţi pe 15 iunie. Laureaţii vor primi câte o diplomă şi o sumă de bani, care vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate în cursul lunii iulie.

Cine poate participa la concurs?

Pentru Premiul „Rada Mihalcea“ pot concura toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de ştiinţă sau inginerie, în cadrul universităţilor, institutelor de cercetare sau companiilor din întreaga ţară. Candidaţii trebuie să nu depăşească vârsta de 35 de ani, împliniţi până în data de 31 decembrie 2016 (inclusiv). Cercetătorii se pot înscrie singuri în concurs sau pot să fie propuşi de terţe persoane sau instituţii. Fie că sunt nominalizaţi de alţii sau se autonominalizează, dosarul de candidatură pentru cercetători trebuie să conţină o scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului şi să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru Premiul „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“, un CV, trei scrisori de recomandare şi o copie după actul de identitate al candidatului. Nominalizările vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul ştiintei şi ingineriei, prezidată de profesorul Rada Mihalcea, profesor asociat la Universitatea Michigan din SUA şi din 2014 este cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.    

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă