13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialConstanța: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 4%, față de 2013

Constanța: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 4%, față de 2013

Promovabilitatea în județul Constanța este de 16,11%, în creștere cu patru procente față de 2013, informează Mediafax.

Consultați aici rezultatele la examenul de bacalaureat în Constanța înainte de contestații.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în sesiunea august – septembrie a bacalaureatului au promovat 365 de candidați, adică 16,11 la sută. Cele mai multe medii, respectiv 326, au fost înregistrate între 6 și 6.99.

În această sesiune a bacalaureatului au absentat 416 candidați, iar 30 absolvenți de liceu au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, ei pierzând dreptul de a mai susține examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Contestaţiile vor putea fi depuse pe data de 1 septembrie, între orele 12.00 -16.00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 septembrie.

În sesiunea de bacalaureat din toamna 2013, tot înainte de contestații, au promovat 12,25 la sută dintre candidaţi, în acest an înregistrându-se o creștere cu 3,86 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 – 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă