9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCreativitatea, provocată și recompensată

Creativitatea, provocată și recompensată

De curând s-a încheiat prima ediție a competiției, etapa pe București, la care s-au înscris 24 de licee cu peste 180 de liceeni.

La show-ul final au urcat pe scenă 10 licee cu peste 30 de momente artistice de muzică, beatbox, teatru, dans și dans sportiv, gimnastică ritmică.

Liceliada este un proiect de lungă durată inițiat de agenția de Brand Experience Godmother în parteneriat cu Forward Agency și PRTIST prin care sunt descoperite și promovate pasiunile liceenilor din cele mai talentate licee din România.

Locul I a fost ocupat de Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, premiat cu 10.000 lei, locul II a fost ocupat de Școala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, premiat cu 5.000 lei, iar locul III, premiat cu 2.000 lei, a revenit Colegiului Național “Ion Creangă”.

„M-a bucurat să văd că intuiția noastră a corespuns realității. Am descoperit sute de liceeni talentați din București – potențialii artiști de mâine ai României. Am inițiat Liceliada cu scopul de a descoperi cele mai talentate licee din țară și pentru a crea oportunități tinerilor cu pasiuni. Nu vorbim de un talent show clasic, ci de o competiție care stimulează energiile creative la nivelul unui întreg liceu, încurajând urmarea pasiunii la nivel social.  Succesul primei ediții ne-a reconfirmat că trebuie să extindem conceptul acestui show la nivel național“, a declarat Valentin Văcăruș, managing director Godmother.

Maria Ștefania Manea, Inspector Proiecte Educaționale din cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului București a declarat că: “În cariera de profesor și în cea de inspector școlar am trăit rareori la o asemenea intensitate febra competiției. Desi nu am fost acolo, pe scenă, ci am urmărit și evaluat din poziția de jurat, am trăit intens emoția fiecărui concurent, de parcă aparțineam pe rând, unui alt liceu. A fost o seară explozivă și ne-am simțit cu toții participanți la un eveniment de amploare. Inspectoratul Școlar al Municipiului București își exprimă dorința de a susține mai departe orice manifestare cultural-artis­tică ce descoperă și valorifică talentul elevilor și felicită organizatorii pentru succesul și ecoul unui asemenea eveniment“.

Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă