23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum influențează informaticienii clujeni deciziile marilor corporații

Cum influențează informaticienii clujeni deciziile marilor corporații

Decidenții unor mari companii, precum Coca-Cola Australia, sau conducătorii unor instituții publice, precum Departamentul Educației din SUA ori șefii administrației publice din New York City, ajung să ia decizii strategice cu ajutorul informațiilor și sintezelor furnizate de o aplicație creată de informaticienii clujeni. Programul informatic oferă asistență inclusiv în domeniul alcătuirii bugetelor și îi ajută pe manageri să filtreze și să sintetizeze informațiile furnizate de diferitele departamente ale companiilor multinaționale, în așa fel încât factorii de decizie să dispună de toate informațiile relevante.

Produsul informatic a fost declarat drept ”vizionar” de către una dintre cele mai mari companii de consultanță în IT din lume. ”Grupul american de firme UMT, liderul mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM – Enterprise Project Management”, spun reprezentanții firmei clujene.

„Am fost declarați «vizionari» pentru al treilea an consecutiv de către liderul mondial în consultanță IT, Gartner, lucru care ne bucură cu atât mai mult cu cât vorbim de un pachet de aplicații creat și dezvoltat de programatori români. Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

O echipă în dezvoltare

Programul informatic în cauză nu a fost dezvoltat de un gigant cu zeci de mii de angajați, ci de o echipă mică, dar dinamică și în continuă dezvolare. Înființată în 2008, filiala de la Cluj a UMT a înregistrat creșteri cons­tante atât ale cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de angajați. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a crescut la 70, iar recrutarea continuă și în acest an, spun reprezentanții companiei. ”Sunt vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online”, spun reprezentanții diviziei românești a firmei americane.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM. Este vorba de una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când ­Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România. Portofoliul de clienți ai UMT include instituții și companii precum Coca Cola Australia, ­Departamentul de Educație al SUA, General Electric, grupul financiar JP Morgan Chase, Lego, Merck, administrația publică a orașului New York, Transportul ­Municipal din ­Helsinki sau TUV. 

 

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă