14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCum și-a păstrat șefa ISJ Buzău postul, după ce nu a știut...

Cum și-a păstrat șefa ISJ Buzău postul, după ce nu a știut să rezolve subiectele la examen

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Geta Burducea, s-a retras, luni, din examenul pentru reconfirmarea în postul de inspector general al ISJ, după ce a văzut subiectele, relatează Mediafax.

De asemenea, și alți doi contracandidați ai săi au ratat concursul, deoarece unul s-a retras, iar celălalt a picat la evaluarea CV-ului. Pentru postul de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău au candidat trei persoane, între care și actualul șef al instituției, Geta Burducea. 

În condițiile în care niciunul dintre candidații la șefia ISJ Buzău nu a trecut de examen, cel mai probabil, postul va fi ocupat în continuare de Geta Burducea, actualul inspector general al instituției.

Citește și: Şeful ISJ Brăila și alte nouă persoane au fost trimise în judecată de DNA

La prima probă, care este grilă, actualul inspector general Geta Burducea şi profesorul de matematică de la liceul din Nehoiu, Claudiu Corcodel, s-au retras din examen după ce au văzut subiectele, potrivit liderului sindical Ion Dobre, observator la concursul pentru acest post, organizat de Ministerul Educaţiei. 

 

Cei doi candidați au cerut ca lucrările lor să nu fie evaluate.

Dobre a precizat că această probă a fost promovată de cel de-al treilea candidat, învățătoarea Ionela Voicu, care predă la o școală din mediul rural, însă cadrul didactic a picat la evaluarea CV-ului.

“La Buzău încă nu avem inspector general şcolar cu concurs. Niciunul dintre cei trei candidaţi nu a întrunit condiţiile, actualul inspector general Geta Burducea şi profesorul Claudiu Corcodel s-au retras de la proba grilă. Doamna Voicu a trecut de testul grilă, însă a picat la evaluarea CV-ului, fiind un cadru didactic fără experiență în ceea ce înseamnă o funcție de conducere la nivelul învățământului buzoian. Concursul este unul destul de greu, iar experienţa doamnei Voicu nu este aşa de mare”, a declarat, luni, Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău.

Citește și: Casele interlopilor, transformate în şcoli sau secţii de poliţie

El a adăugat că numeroși alți candidați la funcțiile de șefi ai inspectoratelor școlare din țară s-au retras din examen după ce au văzut subiectele.

“E vorba de retragere pentru că nu sunt bazați pe ce știu. Se pică masiv la acest concurs deşi sunt candidaţi în ţară cu experienţă şi care au ocupat funcţia în urma unor concursuri, dar care acum au picat ori s-au retras, având această posibilitate. Cred că este şi strategia noului secretar de stat care doreşte să organizeze concursul fără a favoriza pe cineva şi cu transparenţa totală. Pot să vă spun ferm că examenul este organizat impecabil, nu se ține cont de nicio altă condiție, așa cum bănuiam noi până acum, dar nu puteam demonstra că ar prima politicul”, a mai spus Ion Dobre.

Citește și: Cîmpeanu asigură că Ministerul Educaţiei va colabora cu DNA

Concursul pentru funcţiile de inspectori şcolari generali este organizat de Ministerul Educației în perioada 11-20 martie. Concursul constă în trei probe: evaluarea CV-ului, evaluarea competenţelor digitale pe management educaţional şi un interviu.

Cele mai citite

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...

Marcel Ciolacu confirmă fondurile pentru recalcularea pensiilor: Perspectiva majorărilor în septembrie

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că Executivul are fonduri pentru majorarea pensiilor din septembrie, în ciuda speculațiilor recente privind riscul unei întârzieri a acestei...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă