10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum vor învăța copiii: prin joc și imagini

Cum vor învăța copiii: prin joc și imagini

Culoare și personaje plăcute, animații, filme și jocuri – asta aduc noile manuale care vor fi ”deschise” de copii la începutul anului școlar. Elevii se vor simți în largul lor în aventura cunoașterii, iar profesorii le vor fi îndrumatori în această incursiune.

Unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte – LITERA și cel mai mare producător de software – SIVECO au realizat manualele în format tipărit și digital pentru clasa întâi.

Patru dascăli și-au unit priceperea pentru a crea cele două manuale de clasa întâi (Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului) cum n-au mai avut niciodată copiii: Gabriela Bărbulescu, Daniela Beşliu, Elena Niculae, Florentina Chifu.

”Manualele bogat ilustrate au fost elaborate în conformitate cu programa școlară și sunt structurate în câte 12 unități de învățare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat Marin Vidrașcu, director executiv Editura Litera.

Peste 150.000 de copii vor începe primul an de școală din 15 septembrie.

Este pentru prima oară când se face un pas important în modernizarea manualelor, criticate de-a lungul anilor ca fiind depășite și rupte de realitate.

„Manualele în format digital pe care le propunem dascălilor – manual de Comunicare în limba română și de Matematică și explorarea mediului – vor oferi un plus de valoare activităţii la clasă datorită caracterului inter­activ. Digitalul vine în sprijinul manualelor clasice atragând copiii în lumea jocului, încurajându-i să cerceteze, să descopere, să lucreze în echipă și să-și susțină în mod convingător ideile. Toate acestea îi vor ajuta să-și dezvolte capacitatea de comunicare, gândirea critică, raționamentul și discernământul”, a declarat Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO, coordonatorul proiectului «ManualPLUSDigital»” (www.manualPLUSdigital.ro).

Copiii vor fi îndrumați în descoperirea Abecedarului digital, a lumii cifrelor, dar și a mediului înconjurator de vocea inconfundabilă a Stelei Popescu, care dă glas manualului digital. Nu în ultimul rând, o albinuță jucăușă, omniprezentă în paginile noilor ma­nuale, este partenerul copiilor în parcurgerea lor. Ea se bucură și dă din aripi fericită când exercițiile sunt reușite, exact ca în poveștile cu care copiii sunt familiarizați.

La prezentarea noilor manuale, eveniment care a avut loc recent la Muzeul George Enescu, autoarele au avut ocazia să constate din reacția profesorilor și copiilor prezenți că propunerile lor sunt considerate în egală măsură interesante, frumoase, accesibile și atractive. Pentru a fi de ajutor profesorilor în utilizarea manualelor, editura Litera a deschis un serviciu de call-center Telverde 0800-110222, care furnizează celor interesați informații referitoare la manuale și la viitoarele materiale auxiliare.

Pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro și pe pagina de Facebook, www.facebook.com/manualPLUSdigital, va funcționa Clubul Dascălului Modern, platformă online care se dorește a fi punctul de întâlnire cu colegii de breaslă, cu autorii manualelor și cu părinții elevilor.

Prin înscrierea în club profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistență pentru folosirea suportului digital, valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08–20. Ei vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu un specialist în folosirea manualului digital, prin sesiuni de chat online.

Noile manuale (în format tipărit și în format digital) vor înlocui manualele existente până la această dată. România este printre primele țări europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile și online.

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă