10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDâmboviţa: Cinci elevi, la spital după ce un coleg a folosit spray...

Dâmboviţa: Cinci elevi, la spital după ce un coleg a folosit spray lacrimogen în şcoală

Cinci elevi de la o şcoală din judeţul Dâmboviţa, au ajuns, luni dimineață, la spital, după ce un coleg al lor a pulverizat în şcoală cu un spray iritant lacrimogen, informează Mediafax.

Încidentul a avut loc, luni, înainte de începerea orelor, la Şcoala Generală nr. 1 “Victor Nicolae Grigorescu” din oraşul Titu, unde un elev din clasa a şaptea a pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în zona băii unităţii de învăţământ, cinci elevi fiind afectaţi de substanţa iritantă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Medicul şcolii a luat decizia ca acei cinci copii să fie duşi imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din localitate, unde cadrele medicale au stabilit că nu este nevoie de internare, starea lor nefiind gravă.

Părinţii celor cinci elevi afectaţi au fost chemaţi să îşi ia copiii de la şcoală, aceştia fiind scutiţi de restul orelor de curs, a precizat Mihaela Anton.

La nivelul şcolii în care s-a produs incidentul a fost deschisă o anchetă în urma căreia se va stabili ce sancţiune îi va aplicată elevului care a pulverizat sprayul iritant.

Acesta nu este primul incident în care băiatul este implicat în şcoală, el fiind considerat un “elev problemă”, potrivit unor reprezentanţi ai unităţii de învăţământ.

La rândul său, Poliţia Dâmboviţa a deschis un dosar penal şi îl cercetează pe băiat pentru folosirea fără drept a unor substanţe periculoase, faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă