11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce o experienţă de învăţare pentru elevi, vara?

De ce o experienţă de învăţare pentru elevi, vara?

În ultima vreme, se manifestă o tendinţă din ce în ce mai mare a părinţilor de a se preocupa de dezvoltarea fizică a copiilor lor, pe perioada verii. Astfel, îi trimit în tot felul de tabere specializate în sporturi extreme sau exotice, pentru a căpăta dexteritate şi mobilitate fizică. Ceea ce nu este rău deloc!

La fel de important însă, dacă nu chiar mai important, este să ne preocupăm de ceea ce li se întâmplă copiilor noştri şi pe plan intelectual, în timpul vacanţei de vară, mai ales dacă în acest fel contribuim la creionarea viitorului lor. Capacitatea mentală a adolescenţilor se dezvoltă cu o rapiditate extraordinară şi este stimulată de orice fel de activitate intelectuală: de la lectură, la seminarii de dezvoltare personală. Niciodată nu este prea devreme să începem să investim în copii şi mulţi părinţi responsabili se întreabă dacă în timpul vacanţei de vară nu i-ar putea înscrie la un vreun curs menit să-i ajute să înveţe lucruri noi, într-un mediu plăcut, interactiv şi în care să poată socializa cu alţii de vârsta lor.

Summer Experience, organizat de Interact România, este un program special pentru elevi, conceput astfel încât să îi ajute să înţeleagă şi latura practică a lucrurilor pe care le învaţă la şcoală şi să-şi descopere preferinţele naturale, precum şi domeniile către care şi-ar putea canaliza energia şi pasiunea. Programul este intensiv, durează o săptămână, timp în care participanţii experimentează şi exersează competenţe cu care nu se întâlnesc neapărat la şcoală, cum ar fi: gândirea critică, creativitatea, abilitatea de a vorbi în public, leadershipul şi ce presupune el, chiar şi atunci când nu eşti lider, arta conversaţiei, neuroştiinţa, cunoaşterea de sine, improvizaţia şi folosirea punctelor forte pentru a deveni şi mai buni etc. Seminariile vor fi susţinute de către traineri profesionişti cu experienţă largă în livrarea de programe de dezvoltare adulţilor, dar vor fi şi invitaţi speciali care vor vorbi elevilor despre propria carieră şi întâmplări de viaţă.

Interact are o bună experienţă în lucrul cu adolescenţi, dobândită pe parcursul unui amplu program desfăşurat împreună cu liceenii din Colegiul Mihai Viteazul, în care s-au livrat simulări de afaceri, cursuri de comunicare, time management şi altele, astfel încât elevii au putut învăţa să folosească multe instrumente practice pe care să le aplice în viaţa personală şi la şcoală şi care să-i ajute în alegerea unei cariere.

Programul se va desfăşura în perioada 4 – 8 august şi va avea loc în Bucureşti.

(Laura Solomonescu, Business Development Manager, Interact)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă