21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDefinitivat 2014. Aproape 10.000 de profesori susțin, luni, examenul

Definitivat 2014. Aproape 10.000 de profesori susțin, luni, examenul

9.917 candidați, cu 2.029 mai mulți decât în 2013, sunt așteptați luni, pe 14 iulie, la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, informează Ministerul Educației (MEN).

Examenul a început la ora 10.00, în 42 de centre de examen — câte unul în fiecare județ și în municipiul București.

La începutul anului școlar, s-au înscris pentru examen 10.764 candidați, dar au fost admiși să participe la proba scrisă doar 9.917 candidați care au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie.

Condițiile sunt: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs 'Bine' sau 'Foarte bine' și minimum media 8 la cele două inspecții speciale la clasa desfășurate pe perioada anului școlar.

"În sesiunea 2014, examenul național pentru definitivare în învățământ se organizează la 136 de discipline. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. În județul Cluj și în municipiul București durata probei scrise se va prelungi cu 2 ore pentru 4 candidați cu nevoi speciale. Nota obținută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen", precizează Ministerul Educației Naționale.

Rezultatele vor fi afișate pe 19 iulie, iar în intervalul 19-23 iulie vor fi înregistrate și soluționate contestațiile. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă