13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi studenți din Constanța vor face instrucție pe o navă militară a...

Doi studenți din Constanța vor face instrucție pe o navă militară a Turciei

Nava școală TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577), aparținând Forţelor Navale din Turcia, aflată într-un marş de instrucţie în Marea Neagră şi Mediterana, a acostat marţi în Portul Constanţa.

Nava turcească are programată la Constanța o escală de trei zile. 

Academia Navală Mircea cel Bătrân a anunțat că nava turcească Sokullu Mehmet Paşa efectuează o vizită la Constanţa, în perioada 12-15 iulie. Pe timpul escalei sunt programate vizite oficiale la autorităţile locale, la Comandamentul Flotei şi la Academia Navală "Mircea cel Bătrân".

'Cei 280 de cadeţi ai Academiei Navale din Turcia, aflaţi la bordul navei, vor vizita infrastructura şi condiţiile specifice de pregătire din Academia Navală "Mircea cel Bătrân" şi vor avea întâlniri sportive şi schimburi de experienţă cu studenţii români. Pe parcursul escalei, marinarii turci vor vizita obiective turistice din Municipiul Constanţa şi vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia', precizează comunicatul de presă. 

La marşul de instrucţie al Navei Şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa, din perioada 11 iulie – 8 august, participă şi doi studenţi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", stagiile de practică, executate la bordul navelor şcoală din Turcia de către studenţii academiei constănţene, devenind o tradiţie şi parte din strategia de internaţionalizare a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". 

Nava-şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) are lungimea de 98,8 m, lăţimea de 11,8 m, pescajul mediu de 4,4 m şi poate atinge o viteză de cca 20 noduri. Marşul de instrucţie va dura aproximativ o lună, iar porturile în care nava va face escale sunt La Valetta (Malta), Barcelona (Spania) şi Toronto (Italia).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă