16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii bucureșteni au acumulat peste 7,4 milioane de absențe

Elevii bucureșteni au acumulat peste 7,4 milioane de absențe

Aproximativ 7,4 milioane de absențe, dintre care mai bine de jumătate nemotivate, s-au înregistrat în școlile bucureștene, informează Mediafax, citând Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Din cauza absenţelor, 1.082 de elevi au primit note la purtare sub 7, în timp ce din alte motive au fost date note la purtare sub 7 pentru 127 de elevi.

Unităţile de învăţământ cu cel mai ridicat nivel de absenteism au fost, potrivit ISMB, Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" şi Liceul Tehnologic "Elie Radu".

Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" a înregistrat, la un număr de 640 de elevi, 79.099 de absenţe, dintre care 49.580 au fost nemotivate, adică aproximativ 77 de absenţe nemotivate pentru fiecare elev.

Cei 896 de elevi ai Liceului Tehnologic "Elie Radu" au strâns, anul şcolar trecut, 70.296 de absenţe, dintre care 14.120 motivate şi 64.979 nemotivate, ceea ce reprezintă, din punct de vedere statistic, peste 72 de absenţe nemotivate pentru fiecare elev.

În anul şcolar trecut, au fost înregistrate 185 de incidente în şcoli, dintre care cele mai multe au fost altercaţii. Astfel, au fost raportate 137 de încăierări, 33 de cazuri privind distrugeri ale bunurilor şcolii, iar alte 15 cazuri au vizat "fapte de violenţă sau atentate la securitate" în spaţiul şcolar, conform raportului ISMB.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă