15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialManuale noi, la șapte discipline, pentru elevii de clasa a IV-a

Manuale noi, la șapte discipline, pentru elevii de clasa a IV-a

Elevii de clasa a IV-a vor avea, din 12 septembrie, manuale noi pentru șapte discipline, a pecizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, pentru Agerpres.

„Suntem la momentul la care putem spune că pentru șapte discipline, deci pentru șapte loturi licitate vor exista manuale școlare în 12 septembrie pe băncile copiilor de clasa a IV-a. Vorbim de Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba și literatura română pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Educație civică, Muzică și mișcare, Arte vizuale și abilități practice, respectiv Religie”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației. 

Mirabela Amarandei a precizat că, în cazul manualelor pentru disciplinele Matematică și Limba modernă engleză care au fost contestate, instanța a rezolvat contestațiile iar manualele ar putea ajunge pe băncile elevilor de clasa a IV-a în septembrie-octombrie.

“„Loturile pentru aceste discipline au fost contestate în instanță, dar instanța a rezolvat contestațiile respective. În consecință, sperăm noi ca în septembrie-octombrie manualele pentru aceste două discipline să ajungă pe băncile copiilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

În ceea ce privește manualele la Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie, contestațiile se află pe rolul instanțelor. „Situația mai puțin fericită vizează patru discipline respectiv Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie. Aceste loturi sunt pe rolul instanțelor sunt contestate. Pe măsură ce instanțele vor decide vom face tot posibilul pentru ca manualele de la aceste discipline să poată fi asigurate”, a spus Mirabela Amarandei.

 

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă