15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii îl reclamă pe Radu Mazăre la DNA. Reacţia primarului

Elevii îl reclamă pe Radu Mazăre la DNA. Reacţia primarului

Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunțat că va depune, miercuri, o nouă plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, pe numele primarului Municipiului Constanţa, Mazăre Radu-Ştefan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale.  ”Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro”, spun reprezentanții elevilor.

Marţi, primarul s-a întâlnit cu elevii și le-a propus două soluții la problema transportului în comun: să se deconteze jumătate din preţul unui abonament RATC pentru toţi elevii şi studenţii sau să se procedeze că până acum, adică ajutorul să se acorde doar elevilor ai căror părinţi beneficiază de subvenţie la încălzire, adică au venituri de până la 1.800 lei/membru de familie.

La întâlnire, Radu Mazăre a spus că va demara un proiect propus, în calitate de consilier voluntar, de fiul său, student în Anglia. Proiectul se numește “Şi eu pot!” și propune angrenarea elevilor în activități sportive și culturale. Primăria se gândește să aloce un milion de euro pentru a-l sprijini. Vor fi organizare concursuri cu premii, inclusiv telefoane de ultimă generație.

După ce a aflat de plângerea făcută de elevi, primarul Radu Mazăre a declarat că aceştia "ar trebui să deschidă ochii", pentru că este păcat să-i vrea răul.

"E rău și păcat și ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toți cei care au făcut plângeri la DNA și care arătau cu degetul să-l băgăm în pușcărie, să-i facem, să-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ți le întoarce, dacă faci lucruri bune îți dă tot lucruri bune", a spus Mazăre.

Primarul Constanței a precizat că sunt și elevi care beneficiază de această reducere de 50 la sută la abonament.

"Beneficiază de jumătate de abonament subvenționat cei care au venituri de până în 18 milioane pe membru de familie. Dacă mă întrebați pe mine cred că este suficient, nu cred că un copil ai cărui părinți câștigă 100 de milioane fiecare trebuie să beneficieze de jumătate de gratuitate".

Edilul a mai spus că le-a cerut elevilor să decidă ei dacă reducerea de 50 la sută la transportul local în comun să fie acordată pentru fiecare elev sau să beneficieze de gratuitate la transportul în comun elevii din familii defavorizate.

"Asta i-am întrebat acum. Pentru că bugetul de acum ne permite, să dăm această jumătate tuturor sau vreți ca cei ai căror părinți câștigă minimul pe economie să dăm gratuit?”, a mai declarat Radu Mazăre.

Despre Asociația Elevilor din Constanța

Asociația Elevilor din Constanța este singura organizație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, ce are ca scop reprezentarea intereselor comune ale acestora, promovarea drepturilor elevului şi stimularea participării elevilor la actul educațional. Asociația Elevilor din Constanţa a fost fondată în anul 2013 și în prezent este singura organizație reprezentativă a elevilor acreditată la Camera Deputaților.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă