10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii români, medaliați cu AUR, ARGINT și BRONZ la Olimpiada Internațională de...

Elevii români, medaliați cu AUR, ARGINT și BRONZ la Olimpiada Internațională de Informatică. Ce loc ocupă România!

Lotul olimpic al României a terminat Olimpiada Internaţională de Informatică, din Kazakhstan, cu o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. România se menține pe locul 6 în clasamentul absolut al medaliilor, după turneul olimpic.

Elevii români au ocupat locul 10, din 84 de ţări participante, păstrând poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, conform Mediafax.

Lotul olimpic al României, cu cele patru medalii obţinute la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz, păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile.

Multiplul laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, absolvent al Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

“În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii inainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică”, a declarat profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Naţional “August Treboniu Laurian” din Botoşani, team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică seniori.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea, absolvent al Liceului de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty, în Kazahstan, în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Delegaţia României revine în ţară duminică, la ora 20.50, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Otopeni.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă