6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au obținut patru medalii – una de aur, două de argint și una de bronz – la Olimpiada Internațională de Informatică, organizată la Taipei, informează Ministerul Educației.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediţii.

„Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, Rareş este depăşit de doar 5 concurenţi”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cea de-a XXVI-a ediție a Olimpiadei, la care au participat 303 concurenţi din 86 de state, a avut loc între 13 și 20 iulie, la Paipei, în Taiwan,

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă