12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii români pot studia un an într-un liceu american

Elevii români pot studia un an într-un liceu american

Liceenii care se află în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a pot studia un an într-un liceu american, dacă aplică pentru programul de burse FLEX (Future Leaders Exchange Program). Pe parcursul anului școlar, elevii vor locui la o familie americană, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. 

Astfel, Ambasada SUA, Ministerul Educației și American Councils for International Education au lansat bursele FLEX și în România, prin intermediul cărora liceenii din România pot studia în SUA. 

Cine se poate înscrie

Pentru aceste burse pot aplica liceenii care au cetăţenie română și care s-au născut între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001. Mai mult, liceenii trebuie să studieze limba engleză în liceu și să îndeplinească criteriile pentru a obţine viza SUA.

De asemenea, nu sunt eligibili pentru burse liceenii care au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Programul FLEX

Congresul SUA a creat acest program în 1992 și până acum au beneficiat de burse peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia într-un liceu american.

”Obiectivul programului este să promoveze înţellegerea reciprocă între Statele Unite şi ţările din regiunile în care funcţionează programul FLEX. Liceenii vor învăţa mai multe despre Statele Unite şi le vor vorbi  americanilor despre ţările lor de origine”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Participarea la programul FLEX este gratuită, finanțarea este făcută de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Elevii interesaţi pot să își depună candidatura online, până pe 16 octombrie, 2015 la https://ais.americancouncils.org/flex.

Cele mai citite

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă