11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialElevii vor primi gratis pachete cu semințe de legume. Ce vor face...

Elevii vor primi gratis pachete cu semințe de legume. Ce vor face cu ele

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita derulează, pentru al cincilea an consecutiv, programul "Micii Grădinari", prin care elevii sunt încurajaţi să planteze legume, acasă sau la şcoală, şi să nu le mai cumpere din supermarketuri. 

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, programul devenit deja tradiţional are ca scop "formarea concepţiei elevilor şi părinţilor potrivit căreia, cu o investiţie minimă, o familie poate să producă legume proaspete necesare întreţinerii proprii, fără a le cumpăra din supermarketuri". 

Programul, la care participă anual sute de persoane, este destinat elevilor din clasele IV-VII, care sunt încurajaţi să înfiinţeze grădini proprii de legume şi să descopere că gustul morcovilor, ridichilor sau al salatei cultivate de ei este mult mai bun decât al celor cumpărate din magazin. 

"Prin grădinărit, copiii vor putea să-şi îmbunătăţească cunoştinţele despre producerea alimentelor, vor descoperi calitatea legumelor proaspete cultivate în grădina familiei, cu propriile mâini, vor observa deosebirea valorică a produselor şi vor dezvolta, în acelaşi timp, dragoste faţă de plante", se precizează într-un comunicat de presă remis joi de Consiliul Judeţean Harghita. 

Elevii pot solicita pachete cu seminţe de ridichi, salată, morcov, dovlecel şi mazăre verde, pe care le pot planta atât în grădina proprie, împreună cu părinţii, sau în grădina de lângă şcoală. 

Data limită pentru înscrierea în program este 7 martie, iar distribuirea seminţelor se va face până la data de 25 martie. 

Potrivit sursei citate, în momentul în care vor primi pachetele cu seminţe, elevii vor primi şi instrucţiuni şi informaţii utile legate de creşterea legumelor fără substanţe chimice. 

Pentru ca elevii să fie încurajaţi în această muncă, organizatorii premiază şi cele mai frumoase grădini. Astfel, copiii trebuie să realizeze un referat în care să descrie experienţele lor din timpul procesului de lucru şi să ataşeze fotografii pe care trebuie să le trimită organizatorilor până la mijlocul lunii iunie. Pe baza referatelor şi a pozelor, o comisie va selecta grădinile care vor fi vizitate la faţa locului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă