15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialENEL România susține programe sustenabile pentru elevii de liceu prin campania PLAY...

ENEL România susține programe sustenabile pentru elevii de liceu prin campania PLAY ENERGY

Enel România a premiat recent câștigătorii celei de-a 9-a ediții a concursului național Play Energy.  Competiția promovează  explorarea cunoștințelor și conștientizarea de noi tehnologii legate de nevoile energetice ale planetei  în rândul elevilor de liceu. Ca în fiecare an, elevii și profesorii din echipele câștigătoare au primit de la ENEL laptopuri, mini iPad-uri, tablete, e-book reader-e și  camere video. În plus, școlile de proveniență ale participanților au primit bani pentru dotarea unor laboratoare de cercetare.  În plus, câștigătorii locului I național, patru elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța,  vor vizita Italia. Acolo ei se vor întâlni cu reprezentanți ai altor 9 instituții de învățământ din Europa pentru a discuta despre mediu și energie.

Proiectul celor patru tineri câștigători descrie sistemele de climatizare, stocare, reciclare, precum și detaliile construirii serei și întreținerii acesteia, într-o zonă deșertică, fără surse de electricitate sau apă.

Locul II la categoria liceu a fost adjudecat de cinci elevi de clasa a X-a de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad pentru proiectul Casa viitorului. Proiectul abordează tema unei case inteligente, cu sisteme de control proiectate special pentru a face viața utilizatorului mai ușoară, folosind o cantitate mai mică de energie electrică provenită din surse regenerabile.

Echipa ENERGY SOLDIERS, formată din 5 elevi de clasele a IX-a și a XII-a de la liceul teoretic Dimitrie Bolintineanu din București, coordonați de dna. Profesor Petcu Steliana, și-a adjudecat locul III la categoria liceu.

Play Energy este un proiect educațional dezvoltat de Enel, la nivel internațional, în 9 țări (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia și Spania), lansat în 2003 și dedicat școlilor gimnaziale și liceelor. Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerei generații asupra lumii complexe a energiei.

Profesorii au primit kit-uri educaționale pentru a explora, împreună cu elevii lor, subiecte ce privesc sistemul energetic din prezent, pentru a afla mai multe despre aspectele tehnologice, științifice și istorice ale sectorului energetic și pentru a descoperi mai multe despre inovațiile și realizările Enel. Tema de anul acesta „Energia ne așteaptă” a ajuns în peste 800 de școli, la aproximativ 1.300 de profesori și 30.000 de elevi. S-au înscris în concurs 458 de proiecte de la aproximativ 2.300 elevi.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă