15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin, luni, proba scrisă la...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin, luni, proba scrisă la Limba Română

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a susțin, luni, proba scrisă la Limba Română.

Elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, candidații nu trebuie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, precum și cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la Internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul, se arată în Ordinul privind desfășurarea examenului de Evaluarea Națională.

Citește și: LIMBA ROMÂNĂ. EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Modele de subiecte

EVALUARE NAȚIONALĂ. De asemenea, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.

De asemenea, clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor.

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015

22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura română

23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă

24 iunie: Proba scrisă la Matematică

26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale

Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin testele scrise de la Evaluarea Naţională. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă