16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEVALUARE NAȚIONALĂ 2015. SUBIECTELE la Limba română, la clasa a IV-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. SUBIECTELE la Limba română, la clasa a IV-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. La examenul la Limba română, elevii clasei a IV-a au avut de citit un fragment din ”Povestea Peștișorului Curcubeu”, de Marcus Pfister, și să răspundă la 15 întrebări pe baza textului.

Miercuri, copiii vor avea proba la Matematică, iar, pe 28 mai, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba maternă.

Consultați lista subiectelor la Limba română, atașată articolului.

Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și evaluarea competențelor de matematică, precizează Ministerul Educației Naționale.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii au la dispoziție 60 de minute să rezolve testul la fiecare materie. Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Rezultatele individuale obținute nu se afișează/ nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează MEN.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă