15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialEvaluarea națională. Elevii din clasa a IV-a susțin miercuri prima probă

Evaluarea națională. Elevii din clasa a IV-a susțin miercuri prima probă

Începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a patra. Miercuri vor susține prima probă, cea de limba română. Joi și vineri vor fi evaluați la matematică și, respectiv, limbă maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale).

Fiecare probă este scrisă şi are durata de 60 de minute, potrivit Mediafax.

Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se trec în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, a precizat MEN.

"După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar", a mai informat ministerul.

La nivel naţional, vor fi evaluaţi peste 193.000 de elevi de clasa a IV-a, dintre care 14.000 de elevi din Capitală.

"Probele se susţin, începând cu ora 10.00, în clasa în care învaţă elevii, dar nu sub supravegherea învăţătoarei lor, ci a unui alt cadru didactic. Notele nu se trec în catalog, sunt confidenţiale şi se transmit părinţilor", a precizat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Şi elevii claselor a II-a şi a VI-a vor fi evaluaţi anul acesta, tot în premieră. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog.

"Aceste evaluări nu sunt o invenţie de acum, ci sunt prevăzute în Legea educaţiei din 2011. Se doreşte doar verificarea pregătirii elevilor şi familiarizarea lor cu examenele, după ce în anul şcolar 2012-2013 s-au făcut pilotări ale acestor evaluări", a explicat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Notele la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a, în schimb, contează la media pentru admiterea în liceu.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă