10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialEvaluarea Națională 2014. MEN: Baremul de la Limba Română a permis corectorilor...

Evaluarea Națională 2014. MEN: Baremul de la Limba Română a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă

Ministerul Educaţiei Naţionale informează într-un comunicat de presă că baremul de la proba de la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate.

”Sublinem că în barem este precizat încă de la început: „Se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor.” Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate”, arată MEN în comunicatul oficial.

MEN mai precizează că subiectele la proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, sesiunea iunie 2014, au fost realizate în concordanţă cu programa şcolară parcursă de elevi şi cu prevederile metodologiei de examen.

”Subiectele au avut un nivel de abordare mediu, aşa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obţinut medii peste 5 (73,1%). În plus, pe lângă pregătirea constantă de la clasă, susţinută de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de subiecte similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro”, punctează MEN.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă