16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialEXAMEN DEFINITIVAT 2015. Cu ce probleme s-au confruntat profesorii. Reacția Ministerului Educației

EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Cu ce probleme s-au confruntat profesorii. Reacția Ministerului Educației

UPDATE: Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) a declarat, luni, că nu există neconcordanțe între subiect și barem la examenul de definitivat, informează Mediafax.

Citește și: EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Reacția Ministerului Educației privind neconcordanțele între subiect și barem

————

EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) a primit mai multe plângeri de la profesorii care au susținut examenul de definitivat în ceea ce privește necocordanțe între subiectul pe care l-au avut de tratat și baremul de corectare. 

Astfel, FSLI cere Ministerului Educației să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar și baremul de corectare.

Citește și: EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Profesorii află, marți, notele la examen

EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Subiectul de psihopedagogie de anul acesta a constat în abordarea unei teme din cele optsprezece prevăzute în programă. Asta nu i-a surprins cu nimic pe cei care au învățat. Ambiguitatea există în barem, potrivit căruia candidații ar fi trebuit să dezbată și alte teme.

”Este nedrept să ne batem joc de tinerii, și așa puțini, cu vocație pentru învățământ. Este inadmisibil ca la un astfel de examen să fie făcute greșeli la modul de notare. Programa pentru examenul de definitivat este oricum foarte stufoasă, iar candidații au la dispoziție numai patru ore pentru a rezolva subiectele, nota minimă fiind 8”, a explicat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Citește și: EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Profesorii susțin, joi, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ

EXAMEN DEFINITIVAT 2015. O altă nemulțumire de-a profesorilor care au susținut definitivatul în această vară este că nu li se mai iau în considerare notele de la inspecțiile din timpul anului și că, până acum, susțineau examenul în trei zile, iar nota minimă era 6, iar acum, cu aceeași materie, au la dispoziție numai 4 ore, iar nota minimă este 8.

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă