8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată ABECEDARELE

FOTO. Cum arată ABECEDARELE

Licitația pentru manualele de clasa I a ajuns la final, au anunțat editurile câștigătoare, la sfârșitul primului semestru de școală.

Învățătorii trebuie să aleagă din cele șase manuale alternative manualul de comunicare după care elevii vor studia în acest an școlar.

Citește și: Educația în vremea lui Ponta: Copiii nu primesc manuale, părinţii sunt puşi să le cumpere

În 2013, ministrul de atunci al Educației, Remus Pricopie,anunța că elevii vor studia și după manuale digitale. În primăvara lui 2014, MEN a lansat licitația privind achiziția de manuale școlare, iar în 4 august, au fost anunțate câștigătoare firmele CD Press SRL și SIVECO. Mai multe edituri au contestat rezultatul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Atunci, Federația Editorilor a depus la DNA o plângere în care a acuzat MEN de trucarea licitației.

Găsiți în galeria atașată manuale de comunicare de la editurile CD PRess, Siveco, Intuitext, Ascendia și Editura Didactică și Pedagogică.

Citește și: Promisiunea ministrului Educației cu privire la manualele de clasa I

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut, în urmă cu două zile, că elevii din clasa I vor învăța după noile abecedare, începând de luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă