20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: premierul Cioloş, în mijlocul copiilor de la grădiniţa din Potlogi

FOTO: premierul Cioloş, în mijlocul copiilor de la grădiniţa din Potlogi

"La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit astăzi copii veseli. Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul" – scrie pe pagina sa de Facebook premierul Dacian Cioloş, care a postat şi câteva poze de la acest prim eveniment din 2016 la care a participat.

Vizita şefului executivului de marţi la grădiniţa din comuna dâmboviţeană, la care sunt înscrişi doar 14 copii, are loc în ziua în care a început programul "F'iecare copil în grădiniță" şi în contextul în care Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

"Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare" – mărturiseşte Dacian Cioloş.  

"Felicitări celor ce au inițiat acest proiect si celor ce l-au susținut printr-o lege. Pregătim implementarea lui printr-un proiect de Hotărâre de Guvern pus azi în dezbatere publică" – mai scrie pe Facebook premierul român.

"Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăţilor din comunităţile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm şi problema sărăciei împreună cu accesul la educaţie, la serviciile medicale şi la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim”, a declarat primul-ministru Dacian Cioloş, potrivit gov.ro, care a vizitat şi Palatul Brâncovenesc, din aceeaşi comună, recent reabilitat. 

Premierul a fost însoţit la Potlogi de ministrul muncii, Ana Costea şi de ministrul educaţiei, Adrian Curaj.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă