10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un ELEV de liceu a fost ministru al APĂRĂRII, timp de...

FOTO. Un ELEV de liceu a fost ministru al APĂRĂRII, timp de o zi. Ce PROGRAM a avut

Un elev din Iaşi a câştigat proiectul “Ministru pentru o zi”, organizat de Consiliul Naţional al Elevilor în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale.

Câştigătorul proiectului este Cezar-Dumitru Roşu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Iaşi.

El s-a întâlnit, miercuri, la sediul MApN, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa. Acesta l-a primit în biroul de ministru, l-a felicitat pe elev pentru calitatea răspunsurilor date la chestionarul care l-a calificat pentru funcţia de „ministru pentru o zi” şi şi-a exprimat speranţa că această victorie va reprezenta pentru Cezar Roşu un reper important în alegerea carierei.

Citeşte şi:  Au crescut SALARIILE militarilor. Dotarea cu ARMAMENT este abia pe locul trei, după salarii şi PENSII

La sediul MApN, Cezar Roşu a discutat şi cu plutonierul major Cristian Mostoc, militar rănit în teatrul de operații din Afganistan.

„Ministrul pentru o zi”, Cezar Roşu, a făcut o primă inspecţie la sediul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” din Bucureşti. Comandantul unităţii i-a descris misiunile specifice, iar militarii au prezentat un exerciţiu demonstrativ cu tema “Plutonul de infanterie în executarea unui punct de control trafic”. „Ministrul pentru o zi” a luat masa împreună cu militarii.

Al doilea obiectiv vizitat a fost Academia Tehnică Militară. Cezar-Dumitru Roşu a fost întâmpinat de rectorul Academiei şi de profesori, care i-au prezentat oferta educaţională şi modul de pregătire a instituţiei pentru noul an universitar. Au fost vizitate Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele “Cyber Defence” şi “Sisteme integrate de comunicaţii”.

Totodată, „ministrul pentru o zi” s-a întâlnit şi a schimbat impresii cu studenţii din anul I.

Proiectul s-a finalizat la Biroul social media din MApN, unde Cezar-Dumitru Roşu a comunicat online cu prietenii paginii de Facebook a Ministerului.

Elevul a răspuns şi la întrebări, multe dintre ele fiind legate de experienţa lui ca “Ministru pentru o zi”.

Scopul evenimentului “Ministru pentru o zi” este de a facilita comunicarea elevilor cu factorii decizionali  ai României.

Citeşte şi: Elevii refuză să mai plătească “FONDUL ŞCOLII”, întrucât permite statului să subfinanţeze şcolile

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă