13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGalaţi: Profesor universitar, reţinut pentru luare de mită

Galaţi: Profesor universitar, reţinut pentru luare de mită

Un profesor universitar, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, a fost reţinut pentru luare de mită, după ce a fost acuzat că a primit bani de la 27 de studenţi pentru a-i promova la disciplina Electronică aplicată, relatează Mediafax.  

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, profesorul Mircea Iliev, în vârstă de 57 de ani, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, a fost reţinut, joi seară, pentru luare de mită, de procurorii de la Parchetul Tribunalului Galaţi.

El va fi prezentat vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Profesor universitar cunoscut, arestat pentru şpagă de 200 de euro

Conform surselor citate, profesorul ar fi pretins şi primit câte 100 de lei de la 27 de studenţi de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică si Electronică, pentru a-i promova în sesiune la disciplina Electronică aplicată.

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi condamnă, într-un comunicat de presă, gestul profesorului Mircea Iliev.

"Conducerea Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi condamnă categoric astfel de gesturi şi îşi exprimă speranţa că este doar un caz singular. De altfel, noi am invitat studenţii ca, de fiecare dată când au informaţii despre profesori care nu-şi fac treaba cum trebuie, să ne anunţe pentru a lua măsuri împotriva lor. Susţinem cu convingere orice acţiune care are ca finalitate respectarea cu stricteţe a legilor acestei ţări. Ne mâhneşte când un coleg de-al nostru trece prin astfel de momente, dar înţelegem foarte bine că doar aşa se poate ajunge la un sistem normal şi benefic tuturor”, a transmis Biroul de Comunicare al universităţii gălăţene.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă