10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncă 13 ELEVI din Prahova au avut nevoie de îngrijiri MEDICALE, după...

Încă 13 ELEVI din Prahova au avut nevoie de îngrijiri MEDICALE, după ce au mâncat cornul şi laptele

Treisprezece elevi de la o şcoală din Ceraşu (judeţul Prahova), au avut nevoie de îngrijiri medicale, marţi seară, după ce li s-a făcut rău la şcoală, informează Mediafax.

Incidentul urmează celui de luni, când 32 de elevi din Ploieşti au ajuns la spital cu aceleaşi simptome, specifice toxiinfecţiei alimentare.

La şcoala din Ceraşu s-au deplasat două ambulanţe SMURD şi alte două de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, care le acordă elevilor îngrijiri medicale.

Incidentul de la şcoala din Ceraşu are loc la doar o zi după ce 32 de elevi ai Şcolii "Elena Doamna" din Ploieşti au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Conform unor surse medicale, alţi 10 elevi de la şcoli din judeţ au mers la medic în ultimele 24 de ore, prezentând aceleaşi simptome – greaţă, vărsături, frisoane şi ameţeli.

Marţi, copiilor de la şcolile din Prahova li s-au distribuit lapte şi corn produse de aceleaşi firme care au câştigat licitaţia, una dintre ele având în trecut probleme legate de siguranţa alimentară.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Prefectura Prahova, 32 de elevi din clasele V-VIII de la Școala "Elena Doamna" din Ploieşti au ajuns la spital, în cursul după-amiezii, după ce li s-a făcut rău în timpul orelor de curs, acuzând stări de greaţă, ameţeală, frisoane, vărsături şi dureri abdominale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă